Jennifer Rau - rozhodčí pro Bull in Condition

03.02.2017 17:31

Akce se nekompromisně blíží, proto nám dovolte představit rozhodčí pro Bull in Condition - paní Jennifer Rau. Požádali jsme Jennifer, aby se Vám v krátkém rozhovoru trochu představila:

"Ahoj Jennifer.
Jsme rádi, že jsi přijala naše pozvání, a je nám ctí, že budeš rozhodčím pro Bull in Condition na akci BULL POWER SHOW 2017.

1- Můžeš se prosím představit Jennifer?

Ahoj . Jmenuji se Jennifer Rau, žiji s manželem Stephanem a dvěma dcerami a šesti psy Německu. Chováme v rodinném kruhu americkerického pitbulteriéra a trénuji v Německu Weightpull. Máme nejen psi, pro nás je to způsob života a celá rodina ho sdílíme.

2 Jak dlouho se věnuješ chovu a jaké bylo tvé první zvíře?

Můj manžel Stephan již chová plemeno úspěšně od roku 1990. Já jsem si koupila svého prvního psa v roce 1996. Od té doby jsem nakažena tímto plemenem Okouzlila mě jeho povaha, věrnost, oddanost a srdce ...
V roce 2000 bohužel přišel zákon. Plemeno nemůže být již v Německu chováno. Tento zákon učinil celou věc okolo APBT v Německu velmi obtížnou.
Po dlouhé přestávce, jsme začali znovu v roce 2013. Registrujeme pod ADBA, kde máme registrovanou i naši chovatelskou stanici.

3- Jsi hrdou majitelkou 'Black Velvet Dog Kennel', můžeš prosím, napsat tvé výstavní úspěchy?

Ano, jsem šťastná. Máme to štěstí, že máme doma tři ADBA šampióny. Jsem obzvláště pyšná na svůj odchov – obzvláště na Pandoru, která se dostala svůj titul Champion ve věku 16 měsíců.

4 - Co považuješ za dobrou kondici psa - jak by to měl pes vypadat, bez ohledu na rasu, co považuješ za ideál?

Měl by být otevřený a přátelský, ne ustrašený. Měl by mít krásnou srst a mít dobrý vyvážený pohyb. Svalstvo by mělo být jasně viditelné, ale ne vyhladověním. Poměr by měl být souměrný k tělu. Hlava, délka k výšce. Pes by měl mít celkově zdravý vzhled, bez ohledu na plemeno.

5 - Má smysl udržet psa v kondici, i když to není "profesionální" sportovec? Proč?

Myslím že je velmi důležité, aby byl pes psychicky a fyzicky fit. Hlavně je to důležité pro jeho zdraví a vitalitu.

6 - Se svými psy jezdíš po celé Evropě nejen v rámci ADBA show kolik kilometrů jsi najezdila tento rok ?

To je zajímavá otázka Nepočítali jsme to, ale myslím že to bude okolo 15 000 km. Možná o něco méně nebo více

7 - Co je to tvůj největší úspěch ve psích sportech ?

Pro mě není úspěch vyhrát - být na prvním místě. Pro mne je úspěch to, že se pes snaží, dá do toho VŠE pro vás – překračuje své limity pro VÁS pro oba dva. Ale asi největší pocit úspěchu jsme zažili v říjnu v Maďarsku. Pandora se stala v 16ti měsících nejlepší fenou ADBA Show a zároveň nejlepší fenou ADBA TopDog ve své kategorii ale získala také titul StarDog – nejlepšího psa. Toto byl pro mě velký den a velký okamžik.

8 - Vím že teď v nominaci na Evropský šampionát ve Weight pullingu podle pravidel UPF jsi skončila na druhém místě – GRATULUJEME. Můžeš nám prosím říct jakým sportovním disciplínám se věnuješ a které tě baví ?

Weight pull je pro nás hlavní prioritou, ale máme i další zábavy Wall climbing, High Jump, coursing. Čas od času děláme stopy a obranné práce.

9 - Měli jsme možnost se účastnit akce TOP DOG CUP kterou pořádáš se svým manželem Stefanem a kamarádem Torstenem, Moc se nám tam líbilo. Můžeš nám o tvé akci něco říct?

S naší TopDog (neplést s ADBA TopDog) akcí jsme začali v roce 2016 jako doplněk k naším weightpull akcím.
Původně akce byli v malém kruhu. Soutěží se ve 4 disciplínách - High Jump, Long Jump,Treadmill a Sprint race. Vše je rozděleno do 3 váhových tříd. Každá disciplína je vyhodnocena individuálně spolu s Weight pullingem. Za každou disciplínu které se zůčastníte, získáte z umístění body. Z celkového počtu získaných bodů vyhodnotíme nejlepšího psa a fenu víkendu. Naše akce je organizována v přátelském duchu a každý je vítán. Psi od 5 – 50 kg, jak staří i mladí, amatéři i profesionálové – každý je vítán. Legrace a bezpočnost jsou naší nejvyšší prioritou.

10 - Na BULL POWER SHOW budeš posuzovat nejlepší sportovní kondici psa / feny bez ohledu jejich na rasu. V jedné věkové skupině se mohou objevit AST, APBT, SBT, ABT a jejich kříženci, bude to pro tebe těžké ?

Budu se snažit vyhodnotit celek velmi objektivně. Bez ohledu na to jak se umisťoval ve víkendových soutěžích. Bez ohledu na to, jaké je to plemeno. Prioritou jsou pro mne jsou dobré proporce, postavení svalů, dobrý zdravý vzhled , přátelskost a otevřenost...

 

 

Moc děkuji za rozhovor a těšíme se, až přijdeš na naší akci 
Já moc děkuji za pozvání a jsem velmi šťastná, že můžu být součástí Bull Power Show a těšíme se na show."